El fiscal del cas de Rosa Peral i Albert López, els guàrdies urbans de Barcelona acusats de matar un company, parella sentimental d'ella, va afirmar ahir que «desgraciadament, el mal gratuït existeix», i veu aquest triangle amorós com una «xarxa de mentides, manipulacions i toxicitat».

Peral i López es van asseure ahir per primera vegada a la banqueta dels acusats davant el jurat popular que els jutjarà a l'Audiència de Barcelona com a coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria per la mort de Pedro Rodríguez, aleshores parella de Peral, i per als quals el ministeri fiscal demana penes de presó de 25 i 24 anys, respectivament.

Qüestions preliminars

Durant el judici que va arrencar amb les al·legacions i qüestions preliminars del ministeri fiscal, acusació particular i advocats de la defensa, els imputats no van creuar ni una sola mirada malgrat estar asseguts a la mateixa banqueta i van romandre gairebé tot el temps amb la cara immutable, amb l'excepció d'uns moments d'emoció que va mostrar l'acusada quan van parlar de les seves filles.

Els fets jutjats es remunten al 2 de maig de 2017, quan, segons l'escrit de la Fiscalia, els dos acusats van executar un «pla criminal preconcebut» per acabar de «forma violenta» amb la vida de la parella sentimental de Peral.

Les defenses de Rosa Peral i Albert López van eximir els seus clients davant del tribunal de tota responsabilitat en el crim i van acusar, respectivament, la part contrària dels fets. L'advocada de Peral va negar que ella matés la seva parella i va argumentar que no tenia cap motiu per fer-ho, «ni econòmic ni sentimental». En canvi, l'advocat de l'acusat va afirmar davant el tribunal que «l'única prova que hi ha» contra López és la «declaració de Rosa».