El Parlament Europeu (PE) va reconèixer l'exconsellera de l'Executiu de Carles Puigdemont fugida d'Espanya Clara Ponsatí com a eurodiputada tot i que la Junta Electoral Central (JEC) espanyola va deixar vacant el seu escó per no haver acatat la Constitució. El nom de Ponsatí apareix en el document oficial de notificació dels cinc nous membres de la delegació espanyola que seran eurodiputats a partir d'avui, un cop confirmat el Brexit i els diputats britànics deixin de ser-ho oficialment.

El document assenyala que el Parlament Europeu «prendrà nota» en el seu ple del proper 10 de febrer de l'elecció com a membres de la cambra de Ponsatí (JxCat), Marcos Ros (PSOE), Gabriel Mato (PP), Adrián Vázquez (Ciutadans) i Margarita de la Pisa (Vox).

En un altre ordre de coses, la Fiscalia s'ha oposat davant el jutjat de vigilància penitenciària al permís de 72 hores que la presó de Lledoners ha proposat per al líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en considerar definitiu que no s'hagi penedit i que hagi assegurat que «ho tornaria a fer».

En un escrit, la Fiscalia de Barcelona rebutja que es concedeixi aquest permís a Jordi Cuixart perquè creu que seria «prematur», com a conseqüència de l'escàs temps de compliment en relació a la pena de 9 anys per sedició que li va imposar el Tribunal Suprem.