L'exconseller Raül Romeva ha demanat l'amnistia. "És la manera com es resolen els grans conflictes a escala internacional", ha assegurat durant la segona intervenció a la comissió d'investigació del 155, aquest dimarts al migdia al Parlament. Romeva ha defensat la via del diàleg i la negociació, però ha afegit que cal prendre's "seriosament" la condició "política" de la situació, perquè d'aquesta manera "s'imposi" l'amnistia.

D'altra banda, l'exdiputat ha instat els partits unionistes -absents a la comissió- a "deixar de fer patir la gent que no s'ho mereix", i evitar la "bronca" i el "combat estèril". "El patiment té un límit, ja toca que ens mirem als ulls i ens arrenquem algun somriure", ha reblat.

"Tant és els qui estem a la presó o quanta gent hi passarem", ha remarcat l'exconseller, que ha insistit que el que s'està perseguint és una ideologia. Romeva,, que s'ha mostrat optimista, també ha afegit que està "convençudíssim" que tard o d'hora l'independentisme guanyarà. Sobretot després de les victòries que hi ha hagut a escala internacional, on Romeva hi té dipositades totes les esperances.