Jordi Sànchez ha sortit de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), aquest dissabte pocs minuts després de les 4 de la tarda per fer ús del primer permís de 48 hores que se li atorga després d'haver complert un quart de la condemna de 9 anys de presó per sedició imposada pel Tribunal Suprem. L'altre líder de la societat civil empresonat, Jordi Cuixart, va sortir del centre penitenciari el dijous 16 de gener i Lledoners ja ha acordat un segon permís, que haurà de ratificar el jutjat de vigilància penitenciària.

Sànchez ha sortit acompanyat del centre penitenciari amb la seva dona i la seva filla. A la sortida, ha adreçat un missatge als periodistes d'agraïment "pel suport de la gent". "Seguirem", ha afegit.

Minuts després d'abandonar Lledoners, ha publicat un missatge a Twitter en el que explica que comença un permís de dos dies "per estar amb la família", però que "un permís no és la llibertat, és un parèntesi de 48 hores després de 19.944 hores de presó". Hi afegeix que "només l'amnistia ens retornarà la llibertat". Com ha fet amb els mitjans, també ha volgut agrair el "suport". "Seguim forts, sense defallir!", conclou en la piulada.