Protecció Civil ha demanat evitar activitats en zones marítimes, així com en espais amb arbres, parcs i jardins a les ciutats, davant d'una situació "complicada". Així ho han explicat els representants de Protecció Civil, del MeteoCat i del Servei Català de Trànsit, durant una roda de premsa posterior a la reunió del comitè de seguiment de l'episodi meteorològic advers, aquest diumenge a la tarda a la conselleria d'Interior. El comitè també ha demanat "precaució" amb la conducció de vehicles, de cara al temporal que afectarà, sobretot, dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve. El temporal, "poc freqüent al gener" segons la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, donarà lloc a fenòmens meteorològics "força extrems".

La directora Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha agraït la tasca de tots els cossos presents a la reunió (SEM, Mossos, Bombers, Agents Rurals, Trànsit, Adif, Renfe i Creu Roja). Al seu torn, el cap de l'àrea de predicció MeteoCat, Santi Segala, ha explicat que s'espera que el vent arribi a bufar a més de 70 quilòmetres per hora a la costa, i que les onades podrien superar els sis metres d'alçada al litoral entre dimarts i dimecres. La cota de neu podria baixar als 200 metres la propera matinada, amb precipitacions que afectarien ja tot l'est del Principat.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha demanat "precaució" a les zones de mar, jardins i parcs així com evitar la mobilitat arreu on nevi, petició a què s'ha sumat la subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca. Delgado també ha reiterat la cautela a la ciutadania davant una situació "complicada" si es confirmen les prediccions.