L'expresident de l'ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, condemnats pel Tribunal Suprem, han demanat aquest dimarts el primer permís penitenciari, segons han informat fonts penitenciaries a Europa Press.

L'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ja va anunciar la setmana passada que el demanaria aquest dimarts, quan per a tots dos es compleix la quarta part de la seva condemna de nou anys per sedició, dictada pel Tribunal Suprem (TS) després del judici pel procés sobiranista.

El lletrat va dir que si Sànchez obté un permís penitenciari, prioritzarà passar el temps amb la seva família, i va expressar el seu "respecte" cap a tota la gent que li dóna suport.

Cuixart, en una entrevista a Europa Press, va afirmar que no s'acollirà a cap benefici penitenciari, però sí demanarà permisos perquè és un "dret" dels presos a què no renunciarà.

La petició arriba després que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de la Generalitat ratifiqués dijous passat la classificació de segon grau, el règim ordinari de privació de llibertat, per a tots els condemnats pel procés sobiranista.

A partir d'aquesta confirmació, els presos ja poden demanar permisos penitenciaris al complir la quarta pena de la condemna, de manera que els primers a poder sol·licitar-los són Sànchez i Cuixart.