Els comuns van criticar ahir que, amb l'acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per comarcalitzar alguns jutjats de violència sobre la dona, se'n suprimiran uns quants a Catalunya «amb l'excusa de la territorialització».

«Volem expressar el nostre rebuig a aquest acord que vulnera la protecció institucional de les dones en situació de violència de gènere», va dir la formació CatComú mitjançant un comunicat, i va avisat que en els propers dies presentarà mocions als ajuntaments per mostrar la seva oposició a l'acord que el TSJC va prendre l'1 d'octubre.

El partit va criticar que, amb la comarcalització, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha proposat que canviï la demarcació i la planta judicial, i se suprimeixin diversos jutjats de violència sobre la dona, «que cedirien les competències a altres jutjats». També va retreure que l'argument de la proposta és l'escassa càrrega de treball d'alguns jutjats, especialment a Barcelona, «quan la realitat és que pateixen grans col·lapses per falta de recursos humans i materials».

A Catalunya, hi ha 19 jutjats exclusius de violència de gènere i 34 de compatibles, que s'ocupen també d'altres assumptes; mentre que a Barcelona hi ha 14 jutjats exclusius i 15 de compatibles, per la qual cosa CatComú va considerar que els partits judicials d'aquesta província «són els que poden patir les modificacions de planta més grans».