La Comissió Europea (CE) va insistir ahir que correspon al Tribunal Suprem espanyol determinar la situació del dirigent d'ERC, Oriol Junqueras, i aclarir si pot ser eurodiputat, després que la Junta Electoral Central (JEC) acordés que no pot ser membre de l'Eurocambra.

«No comentaré en detall aquest procés i la posició presa per la Junta Electoral Central. Entenem que el procés està en marxa i que correspon al Tribunal Suprem espanyol tirar-lo endavant», va declarar el portaveu de l'Executiu comunitari, Christian Wigand, durant la roda de premsa diària de la institució.

El portaveu de la Comissió Europea va recordar ahir que l'any passat després de la publicació de la sentència del TJUE, Brussel·les ja va indicar que correspon al Suprem espanyol i a l'Eurocambra «avaluar» les conseqüències de la sentència de la cort comunitària. «Això és el que entenem que està passant ara», va assenyalar Wigand.

D'altra banda, diversos càrrecs electes de la Catalunya Nord es van reunir ahir per mostrar el seu suport a Quim Torra i Oriol Junqueras davant de les últimes resolucions de la JEC.

La trobada va tenir lloc a Perpinyà ahir al migdia i la va presidir el mateix batlle de la ciutat nordcatalana, Jean-Marc Pujol. A més també hi va assistir el senador François Calvet. Els càrrecs electes de la Catalunya Nord van tancar la trobada reiterant el seu suport als presos independentistes.

«Té immunitat»

Al seu torn, l'advocat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha defensat aquest dilluns que el polític independentista ha d'estar en llibertat per anar al Parlament Europeu: «És eurodiputat. Té immunitat». També el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va insistir que el president d'ERC quedi en «llibertat immediata».