El president Quim Torra ha lamentat en un missatge en un grup de mòbil que s'accepti en declaracions públiques la seva inhabilitació i substitució "amb tranquil·litat" i "sense plantar cara", segons ha publicat 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ACN. Torra ha enviat el missatge al grup de Signal de la direcció i coordinació de JxCat i el PDECAT, d'acord amb les informacions de l'ACN. "Que des del nostre espai es parli de la meva substitució, i en canvi no es planti cara a la meva inhabilitació, acceptant-la amb aquesta tranquil·litat, em sembla llastimós", ha afirmat Torra en un missatge publicat pel diari 'La Vanguardia'.

Des de Presidència han rebutjat comentar res sobre "missatges privats del president". "Ell decidirà el que hagi de ser en el moment oportú", han apuntat fonts de Presidència.El missatge al grup de Signal de JxCat i el PDECAT arriba després de les declaracions del diputat de JxCat al Congrés, Ferran Bel, que va assegurar en una entrevista amb Europa Press que si inhabiliten el president el "raonable" és que algú del mateix espai ocupi la presidència.

Aquest diumenge, el conseller Damià Calvet ha afirmat a RAC1 que seria d'una "baixesa democràtica indescriptible" que la JEC inhabilités al President de la Generalitat. "No hi ha pla A, ni B, ni C. L'únic escenari en aquests moments és la defensa del president", ha dit.