El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat "pau i llibertat immediata" per als presos sobiranistes als quals ha visitat aquest dimarts i que passaran la seva tercera Nadal a la presó, ha recordat.

En un apunt a Twitter, el president català ha explicat que ha visitat a l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell, a la presó de Mas d'Enric (Tarragona), i als exconsellers i líders socials empresonats (Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull , Josep Rull, Quim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez) a Lledoners (Barcelona).

"Aniré a Puig de les Bases pròximament", ha anunciat Torra, per visitar a l'exconsellera Dolors Bassa, que compleix condemna en aquest centre penitenciari.

L'objectiu de la visita de Torra a aquestes presons era felicitar el Nadal als diversos líders independentistes que compleixen condemna per sedició.

Encara que Torra no ha fet declaracions a la premsa, entre els temes que molt probablement han estat tractats durant aquestes trobades figuren la recent sentència de Tribunal de Justícia de la UE, la reclassificació carcerària, i les negociacions sobre la investidura de Pedro Sánchez (PSOE).

La d'avui ha estat la primera visita del president Torra als presos des que ell mateix ha estat condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobediència.