El Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat de la Generalitat de Catalunya ha alertat d'un episodi d'alta contaminació de l'aire. La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) ha enregistrat partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micròmetres (PM10). Aquestes partícules serien degudes a una intrusió de pols africana iniciada el dimarts 17, i que ahir mateix va començar a tenir efectes en la qualitat l'aire sobre el territori català.

Recomanacions

El Canal Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya recomana algunes mesures en aquests casos, per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire, sobretot pels col·lectius més vulnerables i també a la població en general. Principalment, s'aconsella reduir l'exercici físic intens, especialment a l'exterior, i en el cas de persones vulnerables, es recomana evitar-lo.

D'altra banda, en episodis d'alta contaminació de l'aire, es recomana reduir els desplaçaments, utilitzar transport públic o vehicles nets.