Els Mossos d'Esquadra van detinir ahir un home per haver mossegat repetidament la cara d'un vigilant de seguretat del metro de Barcelona. L'agressió va deixar diverses ferides profundes al rostre del guàrdia de seguretat, que va ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron. Els fets es van produir pels voltants de les sis del matí al vestíbul de l'estació d'Urquinaona, a la línia 1 del metro.

Segons les primeres informacions, uns vigilants de seguretat es van apropar a un grup de nois que protagonitzava algun incident cívic o acte vandàlic al mateix vestíbul. Va ser llavors quan es va produir una trifulga que va acabar amb un vigilant amb la cara mossegada i dos guardes més amb contusions. L'agressor -encara d'identitat desconeguda- va ser retingut fins a l'arribada de la policia catalana, que el va arrestar acusat d'un delicte de lesions. Encara no ha trascendit si anava sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

Els sindicats, crítics

Els sindicats dels vigilants del metro fa anys que reclamen la indefensió en la qual es troben. Precisament, aquest passat dijous, més de 100 vigilants de seguretat privada es van concentrar davant la Delegació del Govern de Barcelona sota el lema «Prou agressions» per reclamar urgentment mesures de protecció adequades al seu lloc de treball. També van reclamar major protecció jurídica.

El Sindicat Professional de Seguretat (SPS) va reclamar en un comunicat millors condicions davant «l'augment d'agressions vers els agents de seguretat els últims anys». «La violència i l'agressivitat han augmentat exponencialment en general, i el metro és un reflex de la societat». El col·lectiu, a més a més, exigeix la revisió de la llei de seguretat privada.

El passat mes de novembre, dos vigilants de seguretat van patir agressions al metro de Barcelona.