El president de la Generalitat, Quim Torra, va reclamar ahir al Parlament que s'aprovin els comptes després que l'oposició el critiqués per la manca d'inversió en matèria social. Ciutadans, PSC i comuns van retreure al cap de l'executiu l'escassa activitat legislativa del seu Govern, que té pendent l'aprovació de diversos reglaments i altres iniciatives. Per la seva banda, el president del PPC, Alejandro Fernández, va fer broma convidant Torra a sopar amb la seva família la nit de Nadal per comprovar que els contraris a la independència no són tan «rarots». El president català, en la rèplica, li va suggerir que «inteni fer aquest sopar de Nadal amb presos polítics i exiliats».

El ple també va rebutjar sengles proposicions de llei presentades per Cs i el PPC per modificar la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i, entre altres mesures, acabar amb el model d'immersió lingüística en català que hi ha actualment. JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP i la CUP van impedir la proposta de Cs i PP. La Cambra també va aprovar una proposta de resolució conjunta impulsada per JxCat, ERC i la CUP que reclama «l'alliberament immediat» i l'arxivament de la causa dels CDRs detinguts el passat 23 de setembre durant l'operació Judes. El text de la proposta de resolució emplaça la cambra a exigir el trasllat dels presos en centres penitenciaris catalans, acabar amb el règim d'aïllament d'alguns d'ells i saber de quins fets són acusats.

Concentració de Mossos

Un centenar de mossos d'esquadra es van concentrar ahir a les portes del Parlament per reivindicar «un tracte just» per al cos. En aquest sentit, els manifestants van demanar l'equiparació amb Bombers i Agents Rurals.