La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat que persisteixen els retards en els pagaments del serveis públics d'atenció residencial a la infància per part de la Generalitat, una situació, apunta, que genera "greus tensions de tresoreria a les entitats socials i posa en risc tant la sostenibilitat dels serveis com el compliment de les obligacions laborals".

En un comunicat, la confederació s'ha queixat que les entitats han de finançar els serveis a través de recursos propis o endeutant-se amb bancs, quan la responsabilitat és del Govern. Estima un deute acumulat de 13 milions d'euros, sis milions de factures de setembre que s'havien d'abonar a finals de novembre i 7 milions de factures anteriors. Les entitats estudien reclamar els interessos de demora.

Al marge d'això, el tercer sector social ja fa mesos que reclama un pla de recuperació i millora del finançament del conjunt de serveis socials i atenció a les persones. Es queixen que les tarifes que paga el Govern estan congelades des de fa 10 anys, de manera que les entitats han hagut d'assumir costos com l'IPC, l'IVA o els increments salarials vinculats als convenis col·lectius.

Imatge d'arxiu d'una activitat d'una entitat del tercer sector que treballa amb nens