06 de desembre de 2019
06.12.2019
L'Empordà

Els líders independentistes empresonats busquen feina per poder sortir unes hores de la presó

La setmana vinent es decidirà si se'ls classifica en segon o tercer grau · En estar inhabilitats no podran treballar en el sector públic

06.12.2019 | 06:30
Imatge d'arxiu dels líders independentistes empresonats a Lledoners

Els líders independentistes empresonats pels fets d'octubre de 2017 han començat a buscar feina. Segons ha avançat TV3, tenir una feina els permetria sortir de presó unes hores a la setmana un cop obtinguin el segon grau penitenciari. Aquest tràmit el podria decidir la setmana vinent Institucions Penitenciàries de la Generalitat.

El segon grau penitenciari -el que tenen molts presos- flexibilitza la vida a la presó i permet que els reclusos surtin de la presó durant unes hores per anar a treballar. En el cas del tercer grau, els reclusos només van a la presó a dormir.

Les condemnes als líders independentistes preveuen la pena d'inhabilitació, de manera que no podran treballar en el sector públic. Així, ni Oriol Junqueras (professor a la UAB) ni Jordi Sànchez (adjunt al Síndic de Greuges) podrien recuperar els seus càrrecs. Per això, han de trobar una feina al sector privat, o bé dedicar-se al voluntariat o a la cura de familiars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook