La policia belga ha trobat aquest dissabte el cadàver de l'exeurodiputat català Francesc Gambús al seu domicili de Brussel·les. Es desconeixen les causes de la seva mort. Gambús, de 45 anys, havia militat a Unió Democràtica i va ser cinc anys eurodiputat.

Nascut a Barcelona el 1974, Gambús va exercir com a eurodiputat al fins que es va esgotar la legistlura anterior, a l'estiud de 2019. Des de juliol de era el cap de gabinet de l'eurodiputada del PP Rosa Estaràs i anteriorment havia estat director general de Relacions Exteriors de la Generalitat entre 2011 i 2014; regidor de Comerç i Consum a l'Ajuntament de Badalona (Barcelona) entre 2010 i 2011, i assessor d'UCD a l'Eurocambra i de CiU al Congrés dels Diputats.

El secretari general d'Units per Avancar i exlíder d'UDC, Ramon Espadaler, ha lamentat la mort de Gambús, amb qui va compartir "projecte polític, il·lusions i compromís durant molts anys en el si d'UDC", i ha enviat una abraçada a l'esposa , fills i pares de l'exeurodiputat.

A l'inici del consell d'Units d'aquest dissabte, els càrrecs de el partit presents a la sessió han guardat un minut de silenci en record de Gambús, amb qui molts havien treballat durant diversos anys, ha informat la formació.

També han transmès el seu condol el líder d'al PSC, Miquel Iceta; la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat; l'eurodiputat de Catalunya En Comú Ernest Urtasun, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, entre d'altres.