L'onzena edició del Gran Recapte ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva, només possible gràcies a l'ajuda i el compromís de la ciutadania.

Més de vint-i-vuit mil persones s'han tornat a sumar com a voluntàries per a poder cobrir els gairebé tres mil puts de recollida a tot el territori. Amb les primeres dades recavades de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, i de totes les comarques barcelonines, la xifra estimada se situaria per sobre dels 4 milions de quilos. Aquesta és una dada estimativa i el recompte final es donarà a conèixer en els proper dies, un cop sumats tots els aliments.

Els Bancs dels Aliments volen transmetre un missatge d'agraïment als voluntaris i donants que han fet possible aquesta onzena edició, així com a tots els col·laboradors involucrats. En paraules de Roser Brutau, Presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments "no ens deixa de sorprendre, com malgrat que són ja onze les edicions en les que hem hagut d'apel·lar r a la solidaritat col·lectiva, la gent continua responent amb un ferm compromís i fent-nos costat, tot i que cal no oblidar que aquest compromís respon al desig de millorar la injusta situació de vulnerabilitat que pateixen milers de persones del nostre entorn".

Des d'avui dissabte, 23 de novembre, han començat les tasques de classificació dels aliments per tal de poder començar a distribuir-los aquest mateix dilluns, 25 de novembre a les xarxa de 700 entitats d'iniciativa social amb qui col·laboren els Bancs dels Aliments i que els faran arribar a les 196 mil persones ateses.

Per als que no hagin pogut col·laborar i vulgui aportar aliments, la campanya de donació continuarà activa fins al 15 desembre a través de la web www.granrecapteonline.com