Els reis i les seves filles han mantingut aquest dilluns a Barcelona una trobada amb joves talents guardonats en anys anteriors amb els premis Princesa de Girona, un esdeveniment que ha estat la primera activitat oficial de la princesa Elionor a Catalunya.

Felip VI, Letícia, l'hereva de la Corona i la infanta Sofia van arribar diumenge a la Ciutat Comtal per assistir dilluns i dimarts als actes organitzats amb motiu del lliurament dels premis Princesa de Girona.

La cerimònia de lliurament serà aquesta tarda al Palau de Congressos de Catalunya, però al migdia els reis i les seves filles han protagonitzat un primer acte consistent en aquesta reunió amb joves premiats en anteriors edicions.

La trobada ha tingut lloc en una dependència dels jardins de l'hotel Rey Juan Carlos, adjacent al Palau de Congressos i on s'allotgen els membres de la Família Reial durant la seva estada a Barcelona.

Els reis i les seves filles han posat per als informadors gràfics al costat de la vintena de joves premiats i davant d'un panell amb el logotip de la Fundació Princesa de Girona.

Felip VI i Letícia s'han situat al centre, mentre que la princesa Elionor ho ha fet a la dreta del seu pare i la infanta Sofia a l'esquerra de la reina.

A continuació s'han assegut en cadires disposades en circumferència per conversar amb els joves premiats.

Aquest acte s'ha desenvolupat amb total normalitat sense que al carrer, en què s'ha disposat un perímetre de seguretat, hi hagués concentracions, a diferència d'ahir a la nit, en protesta per la presència dels reis a Catalunya.

Abans de la cerimònia de lliurament dels premis, els reis i les seves filles mantindran sengles reunions amb els integrants del patronat de la Fundació i amb els representants del Consell Assessor.