El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va presentar ahir una demanda davant del Tribunal General de la Unió Europea contra el president del Parlament Europeu, David Sassoli, per declarar-se «no competent» per reconèixer la immunitat que el polític reclama com a europarlamentari electe.

Junqueras, elegit eurodiputat en les eleccions europees del passat 26 de maig, va demanar a Sassoli al juliol -estant a la presó preventiva- que li garantís de manera urgent la immunitat que entén que li correspon.

Però el socialdemòcrata italià, que presideix l'Eurocambra des d'aquest mateix mes, va respondre a l'agost a Diana Riba, companya de Junqueras a les llistes europees i eurodiputada consolidada, que aquesta decisió excedia les seves responsabilitats.

Sassoli es va remetre a la Junta Electoral Central espanyola, que no reconeix com a eurodiputat el líder d'ERC, condemnat ara a 13 anys de presó per sedició i malversació, i que no el va declarar com a tal davant del Parlament Europeu. L'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, va presentar ahir una demanda, a la qual va tenir accés Efe, contra aquesta decisió davant del Tribunal General de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg.

La defensa del líder d'ERC considera que Sassoli va incomplir la normativa interna de l'Eurocambra.