05 de novembre de 2019
05.11.2019

El Constitucional adverteix Torrent i suspèn la tramitació al Parlament de la proposta en resposta a la sentència

El ple de l'alt tribunal admet a tràmit els tres últims incidents d'execució presentats pel govern espanyol

05.11.2019 | 13:29
Roger Torrent.

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la tramitació de la proposta de resolució conjunta dels independentistes al Parlament en resposta a la sentència de l'1-O en la qual es reitera la defensa de l'autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI.

En una reunió extraordinària aquest dimarts al matí, el TC ha admès a tràmit els tres últims incidents d'execució contra la iniciativa del Parlament que va presentar el govern espanyol després del Consell de Ministres de dijous. A banda, el TC ha tornat a advertir el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa, de les "responsabilitats penals" en les quals "podrien incórrer" si segueixen sense "paralitzar" iniciatives . És la tercera advertència del TC a la Mesa de la cambra catalana l'últim mes.

L'executiu de Pedro Sánchez va recórrer l'admissió a tràmit de la proposta de resolució del 22 d'octubre i després l'acord del 29 d'octubre que rebutja les sol·licituds de reconsideració de PP, Cs i PSC. Concretament, el govern espanyol considera que la Mesa del Parlament ha incomplert dues providències del TC, del 10 i del 16 d'octubre, que ja adverteixen Torrent i suspenen cautelarment resolucions similars, així com les sentències 98/2019 de 17 de juliol, que anul·la la reprovació del monarca aprovada al Parlament l'11 d'octubre de 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook