05 de novembre de 2019
05.11.2019

Comencen les tasques d'enderroc de l'edifici de Badalona amb aluminosi

Entre els treballs hi ha el tall de subministraments de llum i la retirada de les línies elèctriques i telefòniques

05.11.2019 | 06:30

L'Ajuntament de Badalona va començar les tasques prèvies per derrocar l'edifici del número 16 del passatge de la Torre, al barri de La Salut, desallotjat per aluminosi. En un comunicat, el consistori va detallar que aquestes tasques inclouen el tall de subministraments de llum i telèfon, la retirada de les línies elèctriques i telefòniques de la zona, la desconnexió del subministrament de gas i la preparació del perímetre.

Quan acabi aquesta tasca s'iniciarà la primera fase de l'enderrocament, que es farà de manera manual per la complexitat de l'operació, i que s'allargarà fins arribar al forat de la façana que hi ha a la segona planta de l'edifici o fins que acabi el risc de col·lapse.

Després començarà la segona fase de l'operació, que s'executarà mecànicament amb una retroexcavadora equipada amb braç i pinça. L'empresa contractada, Construccions Roig, preveu un cost d'uns 350.000 a 400.000 euros que l'Ajuntament pagarà, almenys «inicialment».

Diumenge es va informar als veïns de les catorze finques desallotjades preventivament divendres passat que no podran tornar als seus pisos durant l'enderrocament o fins que es garanteixi la seguretat de tots aquests edificis del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook