L'Audiència de Tarragona va revocar l'arxiu de la causa per l'accident de Freginals i va instar el jutjat número 3 d'Amposta a reobrir la causa i iniciar el procediment abreujat previ al judici oral per tretze suposats homicidis imprudents i lesions.

Els magistrats apunten en la interlocutòria, que accepta els recursos presentats per Fiscalia i les famílies de les víctimes, que no es poden descartar els «indicis evidents» d'una possible imprudència greu per part del conductor de l'autocar. El conductor hauria reduït els descansos els dies anteriors i els magistrats no descarten que la somnolència i la fatiga haguessin conduït a l'accident, que va acabar amb la vida de tretze joves estudiants d'Erasmus.

El 8 de maig passat el jutjat número 3 d'Amposta va decidir sobreseure de forma provisional el cas. Tant Fiscalia com els familiars de les víctimes i afectats per l'accident van recórrer en reforma i, subsidiàriament, d'apel·lació contra aquesta decisió. Uns recursos que, inicialment, va acabar tombant el mateix jutjat instructor i que, cinc mesos després, ha acabat esmenant la secció segona de l'Audiència de Tarragona.

Interlocutòria d'incoacció

Reclama a la mateixa instància que reobri el cas i dicti una interlocutòria d'incoacció per procediment abreviat, prèvia a la vista oral, per dilucidar si el conductor és responsable de tretze homicidis per imprudència greu i delictes de lesions. La interlocutòria de la instància es remet a la reobertura del cas el juny de 2018.