El regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Rabassa, insta en una carta adreçada al cap de la policia espanyola a Catalunya a «iniciar un diàleg» sobre el futur de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana.

Concretament, Rabassa expressa el seu «convenciment» que l'espai on s'ubica no és «idoni» i avança la idea de traslladar la prefectura a un altre indret.

El regidor de BComú ho assegura en l'últim paràgraf d'una carta en què es queixa pel fet que els carrers més pròxims a l'edifici estiguin «ocupats intensivament per les forces policials». En aquest sentit, els demana que les tanques es retirin «el més aviat possible» i els carrers deixin d'estar tancats.

«Considerem que els tancaments dels carrers són innecessari si no hi ha concentracions», apunta Rabassa en la missiva, que ell mateix ha difós a través de Twitter.

En la carta el regidor explica que les seves peticions s'originen per les queixes d'alguns veïns perquè els carrers on viuen -Tomàs Mieres i Julià Portet- estan actualment tancats al trànsit i amb entrades i sortides custodiades per la Policia Nacional.La prefectura de Via Laietana es troba precisament entre aquests dos carrers i és on els darrers dies s'hi han ubicat furgones de la Policia Nacional i també dels Mossos per custodiar l'edifici i la zona.

El regidor lamenta en la seva carta que el tancament d'aquests carrers «impedeix el trànsit en una zona molt concorreguda també per vehicles» i, precisament, el consistori ha anunciat que a finals del 2020 vol transformar Via Laietana en un eix cívic amb més espai per a vianants i transport públic.

La ubicació de la Prefactura de la Policia ha estat aquets darrers dies el focus habitual de manifestacions de protesta i esbroncades contra el cos, però també s'hi han dirigit ciutadans a dipositar-hi flors en senyal d'afecte.