Un home de nacionalitat pakistanesa va morir i tres homes més van quedar ferits de gravetat en el transcurs d'una multitudinària baralla que va tenir lloc diumenge a la nit al barri de la Salut de Badalona i en què es van esgrimir matxets, una catana i una destral.

Segons van informar fonts pròximes a la investigació, els fets van ocórrer cap a les 22 hores quan, per causes que encara s'estan investigant, es va produir un violent enfrontament entre dos grups que en total arribaven una trentena de persones.

La baralla va començar a la Rambla del Gorg, però almenys dos dels ferits van agafar el metro i es van traslladar fins a l'estació de La Salut, tal com van confirmar fonts del consistori i s'observa a dos vídeos penjats a Twitter en els quals apareixen dos homes brutalment agredits i amb ferides visibles.

Un dels participants en la baralla va morir com a conseqüència de les lesions que va patir, segons van confirmar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques, i tres homes més, que van quedar ferits de gravetat, van ser traslladats a l'hospital badaloní de Can Ruti.

Alertats per les trucades de diversos veïns que van denunciar el tumult, van acudir al lloc dels fets vuit dotacions de Mossos i vuit de la Guàrdia Urbana de Badalona, que van detenir nou homes de nacionalitat pakistanès per la seva presumpta relació amb la baralla que continuen en dependències policials. El conseller d'Interior, Miquel Buch, va apuntar en una entrevista a RAC1 que podria tractar-se d'una «venjança» entre dos grups de pakistanesos, però va demanar «prudència» perquè la investigació continua oberta.

«Pugna territorial»

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord s'han fet càrrec de les indagacions per aclarir les circumstàncies dels fets i els detinguts.

Per la seva part, l'alcalde de Badalona , Àlex Pastor, va explicarque la baralla a la zona de la Rambla del Gorg va ser entre dos grups rivals dedicats al narcotràfic per una «pugna territorial».

En declaracions a TV3, Pastor va indicar que dos grups de la comunitat pakistanesa, un d'ells procedent del districte de Ciutat Vella de Barcelona, «van quedar per una revenja per una pugna territorial» pel control de la venda de drogues. Pastor va indicar que els grups havien quedat per enfrontar-se i va detallar que els nou detinguts per la Policia Local ja es troben en dependències dels Mossos d'Esquadra.