28 de octubre de 2019
28.10.2019
Solidaritat

El Gran Recapte necessita 18.569 voluntaris més per al 22 i 23 de novembre

S'han d'afegir a les 9.631 persones que ja s'han ofert per col·laborar amb aquesta iniciativa del Banc dels Aliments

28.10.2019 | 16:41
Voluntaris durant el Gran Recapte del 2018.

El passat 10 d'octubre els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya van posar en marxa la campanya de crida de voluntariat per a poder celebrar la recollida d'aliments bàsics que es durà a terme els dies 22 i 23 de novembre a gairebé 2.700 punts de recollida.
 
Aquesta crida ha servit per a que 9.631 persones es registrin com a voluntàries, un 34% de les 28.200 que són necessàries.
 
El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d'acció solidària més important que hi ha actualment a Catalunya, al llarg de 10 edicions el Gran Recapte ha generat consciència sobre l'existència d'una pobresa tan severa en el nostre entorn, que no permet garantir el dret a una alimentació suficient i saludable. La taxa de pobresa a Catalunya se situa actualment en un 21,3% de la població.
 
Per a fer possible el Gran Recapte, els Bancs dels Aliments necessiten la col·laboració ciutadana, grups de 10-15 voluntaris a cada punt de recollida (a gairebé 2.700 punts a mercats i supermercats de Catalunya) amb un coordinador que en serà l'encarregat del punt mentre duri la recollida els dies 22 i 23  de novembre. El registre, tant a títol individual com en grup, és molt senzill a través de la web www.granrecapte.com
 

VOLUNTARIS QUE ENCARA CALEN:

 

  • BARCELONA    11.819 persones
  •  GIRONA              2.500 persones
  •  TARRAGONA     2.650 persones
  •  LLEIDA               1.600 persones

 
Els Bancs dels Aliments tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats, a persones en situació de precarietat alimentària del nostre entorn. El Gran Recapte serveix per proveir els Bancs dels Aliments dels aliments que no arriben habitualment per la via de l'aprofitament alimentari.
 
Els Bans dels Aliments no distribueixen els aliments de forma directa als usuaris, sinó que proveeixen d'aliments a la xarxa d'entitats d'iniciativa social que els reparteix a les persones en situació de vulnerabilitat, derivades pels agents d'ajuda social públics i privats. Són aquests darrers els responsables d'avaluar les seves necessitats i de fer el seu seguiment.
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook