El conseller d'Interior, Miquel Buch, va descartar ahir en una entrevista a La Vanguardia presentar la seva dimissió i va assegurar que «abandonar el vaixell en un moment com el que estem passant seria una gran irresponsabilitat». «He mostrat plena confiança al cos de Mossos i estic segur que farà l'autocrítica necessària per mantenir la confiança de la societat catalana. En cas que aquesta crítica que no arribés, em veuria obligat a dimitir», diu el conseller, que lamenta que hi hagi gent que «hagués preferit que ens apliquessin la llei de seguretat nacional». «Però jo no puc permetre-ho. La meva obligació és demostrar que tenim voluntat d'autogovern i responsabilitat política. Ningú es pot plantejar ser un estat sense tenir la seguretat», va indicar.

Sobre l'actuació dels darrers dies, el conseller afirma que no està «satisfet» però «no pel dispositiu, sinó pel que hem viscut». «Fa nou dies que parlem d'ordre públic i no d'una sentència de 100 anys de presó. Per això estic trist», raona. Pel que fa a la coordinació policial, Buch comenta que és «correcte i funciona» i va negar que els agents actuïn «abans que els violents».

Buch també remarca que no tindrien «cap inconvenient» a comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre l'actuació dels Mossos per demanar «que no es converteixi en un xou» perquè, si és així, «no servirà de res».

Els CDRs pressionen a Torra

Mentrestant, els CDRs segueixen pressionant Quim Torra perquè destitueixi Buch. En un comunicat, han emplaçat els militants i càrrecs electes dels partits del Govern a posicionar-se i dir clarament si donen suport a l'actuació desmesurada dels Mossos d'Esquadra o «si estan a favor del poble que es manifesta». «El conseller no pot seguir exercint les seves funcions», insisteixen els CDRs, que demanen que una nova persona s'ocupi de les responsabilitats al cos per «revertir la situació actual».

Els comitès es queixen que dissabte es van veure de nou «pràctiques irregulars i il·legals». També han advertit que aquestes no només posen en perill els manifestants, sinó també els periodistes i el mateix cos de policia.