La consellera de Salut, Alba Vergés, va acusar ahir el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, d'haver estat «bloquejant» l'entrada de la porta d'urgències de l'Hospital de Sant Pau durant la mitja hora que va durar la seva visita als policies ferits.

La consellera va voler replicar l'acusació de Sánchez, que va assegurar que la direcció de l'hospital tenia «instruccions» de la Generalitat per no rebre'l i el van plantar.

Vergés assegura, per contra, que els directius del centre «l'estaven esperant a la planta 0 perquè així s'havia acordat amb al Delegació del Govern espanyol a Catalunya».

«Però al final va canviar, va entrar per urgències i va bloquejar 30 minuts la porta, no podia entrar ni sortir cap ambulància. I també ho denunciem nosaltres. No s'ha de fer», va sentenciar la consellera en declaracions a Catalunya Ràdio.

Pedro Sánchez va visitar els agents de la Policia Nacional ferits durant els aldarulls de la setmana passada a Barcelona amb motiu de la sentència del procés. En el transcurs de la visita el president espanyol va ser escridassat per un grup de professionals que reclamaven la llibertat dels presos independentistes.