La concentració convocada ahir a la tarda pels Comitès de Defensa de la República (CDRs) davant la Prefectura de Policia de Barcelona va derivar, passades les nou del vespre, en una nova nit de batalla campal entre manifestants i policies, amb fortes càrregues policials que van acabar amb llançaments d'objectes. Al tancament d'aquesta edició, hi havia tres detinguts i un agents dels Mossos d'Esquadra ferit greu.

Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra van carregar poc després de les nou del vespre contra un grup de manifestants que eren davant la Prefectura de la Policia Nacional, a la Via Laietana de Barcelona, després que aquests tombessin un tancat de protecció i comencessin a llançar-los objectes.

El punt de més tensió es va localitzar a la confluència de la Via Laietana amb el carrer Comtal, als voltants de la Prefectura i després que un grup de manifestants, molts d'ells encaputxats, tombessin unes tanques i llancessin objectes als agents. La Policia els va advertir que carregaria si no cessava la pluja d'objectes.

Passades les nou del vespre, agents antiavalots van sortir de les furgonetes situades al costat de la Prefectura i van començar a carregar per dispersar els manifestants. Llavors es va desencadenar una batalla campal en aquesta zona. Molts dels manifestants van llançar ampolles i tota mena d'objectes a la policia i aquests els repel·lien amb fortes càrregues amb les seves defenses i amb el llançament de projectils de foam.

Alguns joves encaputxats van intentar agredir alguns dels agents i van llançar objectes contundents contra la línia policial. Després d'uns minuts de xoc, els agents d'antiavalots dels Mossos van aconseguir dispersar els manifestants pels carrers adjacents, i la Via Laietana es va buidar en el seu tram central. Els aldarulls, però, van continuar.

Tres detinguts i un mosso ferit

Al tancament d'aquesta edició, la Policia Nacional havia detingut almenys tres persones, una de les quals per llançar objectes contra la línia policial. D'altra banda, un agent dels Mossos d'Esquadra va ser traslladat ferit greu a un centre hospitalari després d'haver caigut d'una furgona en marxa. Mentrestant, el SEM havia atès quinze persones fins a les deu de la nit, totes en estat lleu. Per la seva banda, Sanitaris per la República va afirmar que havia atès 40 persones i que n'havia evacuat tres.

D'altra banda, el candidat de Junts per Catalunya al Senat, Roger Español, va demanar la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials dels Mossos. Mentrestant, l'agrupació local de JxCat a la Llagosta va anunciar que no col·laboraria amb la campanya electoral del seu partit fins que es prenguessin mesures contra el conseller de l'Interior.