Milers de persones s'han concentrat al centre de Barcelona, convocades per Societat Civil Catalana, per dir "prou" al procés independentista, una mobilització a la qual s'han sumat els socialistes, el PP i Ciutadans i a la qual també assisteix Vox malgrat no haver estat convidada per l'organització.

La mobilització, convocada per a les 12.00 hores amb el lema "Per la concòrdia, per Catalunya: prou!", transcorrerà pel passeig de Gràcia, a la cruïlla del qual amb el carrer Aragó hi ha instal·lat un escenari des del qual tindran lloc la lectura del manifest i el discurs del president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa.

Entre multitud de banderes espanyoles i també senyeres i entre crits de "Viva España", "Aquí els periodistes no porten casc" o "TV3 manipuladora", els manifestants van omplint el cèntric passeig de Gràcia, on han acudit dirigents del PSOE i el PSC, el PP, Ciutadans i UPyD.

Han anunciat la seva presència, per exemple, els ministres José Luis Ábalos i Josep Borrell; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del PP, Pablo Casado; la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo; el president de Ciutadans, Albert Rivera, així com el regidor de Barcelona pel Canvi Manuel Valls, entre d'altres.

Abans de la manifestació constitucionalista, els organitzadors van deixar clar que Vox no estava convidada, però la formació que lidera Santiago Abascal va avisar que membres del partit acudiran a la cita perquè no necessiten "permís de ningú", i així ho ha fet Ignacio Garriga, el seu cap de llista per Barcelona al Congrés.

Aquesta mobilització contrària al procés independentista arriba un dia després de la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural al carrer Marina de Barcelona, que segons la Guàrdia Urbana va aplegar prop de 350.000 persones.