La manifestació convocada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb el suport de mig miler d'entitats, associacions i alguns sindicats per expressar el rebuig a la sentència del procés ha reunit 350.000 persones al carrer Marina de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. La marxa porta per títol 'Llibertat' i arriba quasi dos setmanes després que el Tribunal Suprem condemnés a penes de fins a 13 anys de presó als líders independentistes. La capçalera està situada a l'alçada del carrer de Ramon Turró i recorrerà el tram fins a l'avinguda Icària, on s'ha instal·lat un escenari. Allà, familiars dels presos i representants de les entitats convocants llegiran un manifest conjunt. També hi és present el Govern, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest divendres la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va advertir que "la mobilització no s'aturarà mentre no es respecti el dret a l'autodeterminació de Catalunya i hi hagi presos polítics i repressió.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris no han donat suport a la convocatòria com a organització, tot i que hi és present el secretari general d'UGT, Camil Ros, a títol personal, mentre que CCOO, que opina que la marxa no és prou "transversal", ha donat llibertat els seus afiliats per participar-hi si ho volen.