L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Girona va omplir ahir 9 busos per la manifestació del 26-O a Barcelona. La concentració, amb el lema de «Llibertat», va ser convocada per més d'un centenar d'entitats, entre les quals l'ANC i Òmnium, i sindicats com UGT. L'objectiu de la mateixa era protestar per la sentència del Tribunal Suprem als líders i polítics independentistes.

A Girona, 550 persones van optar per utilitzar el servei d'autocars que va preparar l'ANC a la ciutat. En total, l'entitat va omplir 9 autocars que van sortir a dos quarts d'una del migdia des de l'aparcament de Fontajau.

Els manifestants i els voluntaris de l'ANC, però, es van anar concentrant al lloc de trobada a partir de les dotze del migdia.

Motius i objectius

«Sempre que ens convoquen hi anem perquè trobo que és una injustícia molt gran que tinguin els Jordis i els polítics empresonats», explicava Maria Àngels Gasull, una veïna de Sant Narcís abans de pujar a l'autocar.

La majoria de la gent eren veïns de Girona, entre els quals, grups d'amics i famílies. Pel que fa a les edats, eren diverses, des de nens fins a persones grans. «Som un grup de jubilats que no érem independentistes però que amb els pas de temps i veient el que ha anat passant ens hi hem tornat», explica la Clara Rubí, de Girona, que anava a Barcelona acompanyada de vuit amigues: «Ara, a totes les manifestacions pacífiques que podem hi anem».

Altres persones explicaven que hi anaven però que desitjaven no «haver-hi» d'anar més. «Ja fa anys que hi anem volem que s'acabi aviat», assegurava la Sònia Criado, afegint: «Estem en un moment molt delicat i si no ens movem malament, és ara o mai».

La mateixa opinió era compartida per la Flor Iglesias, que va anar a la manifestació amb la seva filla. «Hi anem per veure si podem arreglar les coses», va dir. «Nosaltres hi anem tota la família, per nosaltres és com una excursió», va afegir.

Altres muncipis

El coordinador de l'ANC de Girona, Tavi Casellas, va explicar que la manifestació de Barcelona és per defensar una vegada més el dret a l'autodeterminació de Catalunya. «Tot i que el lema de la manifestació és «Llibertat» tothom pot portar el seu lema i el de l'ANC és «Contra la sentència, independència», va concretar. Casellas va explicar que havien omplert nou busos amb unes 550 persones però que van tancar les inscripcions divendres. Així, va indicar que les sol·licituds que van rebre les van redirigir a altres municipis de la comarca del Gironès. En aquest sentit, les entitats de l'ANC de les poblacions de Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Quart, Salt i Sant Julià de Ramis també van preparar el servei de transport amb autobús cap a Barcelona.