Més de dues-centes persones participen des d'ahir en el dispositiu de recerca dels quatre desapareguts aquesta setmana en les riuades registrades a Catalunya, temporal en què també van morir dos homes, segons van informar fonts dels Bombers .

Els equips van establir per a la jornada d'ahir, per raons operatives, dos sectors de recerca: un que engloba el traçat des de l'Espluga de Francolí fins a Valls, i un altre que surt de Valls i va a Constatí.

En el dispositiu hi participen, a més de voluntaris, efectius dels bombers, emergències mèdiques, Mossos, Creu Roja, agents rurals, policies locals i treballadors del Port de Tarragona.

Els equips busquen a un home que viatjava en un vehicle per la localitat tarragonina de l'Espluga de Francolí al costat d'un veí de Prades de 73 anys, el cadàver del qual va trobar la tarda de dijous a uns 45 quilòmetres de la zona en la qual el cotxe va ser arrossegat, al port de Tarragona.

També es busca un camioner belga desaparegut igualment a l'Espluga i una dona de 69 anys i el seu fill, de 42, la casa mòbil del qual va ser arrasada per les pluges a l'àrea de Vilaverd (Conca de Barberà). Les pluges torrencials d'aquesta setmana van ocasionar també la mort d'un altre home arrossegat per la riuada a Arenys de Munt (Maresme).

Mentrestant, Adif va detectar divendres una quinzena de punts de la línia ferroviària entre Lleida i Tarragona amb «afectacions greus», que «requeriran actuacions de gran envergadura a la xarxa ferroviària» com a conseqüència dels efectes de la llevantada de dimarts. Així ho va explicar el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín. D'altra banda, està previst que els tècnics finalitzin al llarg d'aquesta tarda els treballs de reparació a la línia Lleida-Manresa.

Pel que fa a infraestructures viàries, la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida segueix treballant en la reparació dels trams afectats de l'N-240 com és el cas del punt quilomètric 71, a l'alçada de Masia Salat, així com en la protecció dels sistemes de drenatge de la carretera.

Crespín va visitar l'N-240, a l'alçada de la Masia Salat, entre les Borges Blanques i Juneda, on la llevantada va causar inundacions i afectacions a la carretera. Es tracta del punt quilomètric 71, el més afectat a la demarcació de Lleida.