Uns 1.100 manifestants independentistes, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a la tarda des de la plaça Universitat de Barcelona contra la «repressió», i cap a les 20.30 es van aturar davant la Prefectura Superior de Policia Nacional a Via Laietana amb crits com «Urquinaona, ho tornarem a fer».

Els CDRs van difondre a Twitter una convocatòria en la qual reclamen la llibertat de les «joves segrestades».

Organitzacions juvenils com ara Arran també van publicar cartells cridant a la mobilització a plaça Universitat sota el lema «Si ens lleveu el futur, ens trobareu als carrers», consigna que també va lluir la pancarta de la capçalera de la protesta.

La manifestació va sortir de plaça Universitat cap a les 19.45, va passar per les places de Catalunya i Urquinaona, i va baixar per Via Laietana.

En passar davant la Direcció Superior de la Policia Nacional, custodiada per una desena de furgonetes d'antiavalots de Mossos d'Esquadra, els manifestants van parar i van cridar consignes com ara «Urquinaona, ho tornarem a fer» (en referència als aldarulls de fa una setmana) i «No és violència és autodefensa», entre altres consignes.

Concentració a la plaça St. Jaume

Unes 2.000 persones, segons les xifres facilitades per la Guàrdia Urbana, van participar en la manifestació independentista convocada ahir a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que va acabar sense incidents i en la qual els manifestants van centrar les seves crítiques a la Generalitat.