El Govern central va oferir «tota la col·laboració que estgui en la seva mà» a les autoritats catalanes per pal·liar els efectes que ha tingut el pas del temporal a Catalunya, que especialment ha causat danys a Tarragona i Lleida.

«Només volem recordar que, com vam fer aquest estiu amb els terribles incendis de Tarragona, el Govern d'Espanya a través de la seva Delegació ha ofert i segueix oferint aquests dies a l'Executiu català tota la col·laboració que està en la seva mà per pal·liar els efectes d'aquesta pertorbació», va indicar la ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá.

Recerca de desapareguts

Més de 150 efectius van seguir buscant per terra, mar i aire ahir els quatre desapareguts a la província de Tarragona pel temporal de pluja que entre dimarts i dimecres va afectar tot Catalunya. Fonts dels Bombers de la Generalitat van informar a Europa Press que coordinen el dispositiu de recerca que s'ha expandit des de l'Espluga de Francolí fins a la desembocadura del riu Francolí a la costa de Tarragona, una distància d'uns 50 quilòmetres.

Dijous a la nit equips de Salvament Marítim van trobar un cadàver a la zona del Port de Tarragona, a prop de la desembocadura del Francolí, i la Guàrdia Civil el va identificar com un dels dos desapareguts a l'Espluga quan anaven en un cotxe. La cerca ahir va ser per tot el llit del Francolí, que està ple de runa, i fins a la costa, i en el dispositiu també hi participen els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Creu Roja, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), policies locals i Policia Portuària de Tarragona, a més de diversos voluntaris.