La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, van apel·lar a acudir de forma «massiva» a la manifestació del dissabte que, sota el lema «Llibertat», vol mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes.

Així ho van manifestar en declaracions als mitjans després de fer-se una fotografia amb les més de 115 entitats que es van adherir a la marxa, que començarà a les 17 hores del dissabte al carrer Marina. Per Paluzie, ha de ser una manifestació «el més plural, inclusiva i massiva possible» de tots els que comparteixin el seu lema, «Llibertat».

«Aquest lema és tan inclusiu i significatiu que fins demà hi ha temps perquè venja tothom que ho comparteixi», va afirmar en preguntar-se-li si troba a faltar alguna entitat.

Segons Mauri, a la manifestació han d'acudir tots els que considerin que la sentència del procés és injusta, que ha d'acabar la «repressió» i que cal defensar drets i llibertats.

Crida als comuns

Per això, va cridar al fet que els ciutadans surtin de manera pacífica a demostrar «un rebuig unànime» a la sentència, i va opinar que el lema «Llibertat» pot unir moltes persones, entitats i partits en preguntar-se-li si els comuns han de sumar-se a la mobilització.

«Aquest lema uneix a tots els que creguin que la llibertat és el que ens uneix: llibertat per als presos polítics, una societat que ha de ser lliure i el desig de llibertat per al país. Això implica tot l'espai independentista, sobiranista i més enllà», va argumentar.

Tot i que no tenen constància que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteixi a la manifestació, Mauri va assegurar que els agradaria que participés així com «moltes altres persones» i té en compte que volen que sigui un acte inclusiu. Sobre que CCOO no s'hagi adherit finalment a la marxa, Mauri va explicar que malgrat que no la secundin sí donen llibertat als seus afiliats per assistir-hi.

En paral·lel, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, va assegurar que no han convidat Vox a la manifestació que l'entitat ha convocat demà a Barcelona contra el procés independentista: «No els hi esperem».

Sánchez va explicar que la capçalera donarà el protagonisme a persones del món associatiu i també hi ha convidat líders polítics del PSC, el PP, Cs, de l'entorn del regidor de BCN Canvi Manuel Valls i de formacions catalanistes contràries a l'independentisme com la Lliga Democràtica.

La plataforma independentista Tsunami Democràtic, que promou protestes contra la sentència del procés, va anunciar actuacions per al clàssic que el 18 de desembre està previst que es jugui a Barcelona entre els blaugranes i el Reial Madrid.

Així ho van anunciar en un missatge en el seu canal de Telegram en el qual avancen les dates de les noves mobilitzacions. Una d'elles serà el dissabte 9 de novembre, durant la jornada de reflexió. Les altres l'11, 12 i 13 de novembre, així com la del 18 de desembre amb l'anomenada: «Juguem a casa».

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, va garantir ahir que l'executiu estudia qualsevol mobilització que pugui comportar accions violentes i per això, davant l'anunci de Tsunami Democràtic de les seves properes accions que inclouen la jornada de reflexió del 10-N, va assegurar que el Ministeri de l'Interior «estudia tots els escenaris i prepara eventuals respostes».