Salvament Marítim va localitzar el cadàver d'un home d'edat avançada a la desembocadura del riu Francolí, al port de Tarragona, i a darrera hora de la nit es va conèixer que es tracta del cos d'una les dues persones que viatjaven dins d'un cotxe que va ser arrossegat per la crescuda del riu. Uns operaris que treballaven en la neteja de la zona sud de l'àmbit portuari tarragoní van observar un cos surant a l'aigua i van avisar Salvament Marítim, que hi va desplaçar una embarcació i va traslladar el cadàver a terra ferma. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de les actuacions. Cap a les nou de la nit l'autoritat judicial va procedir a l'aixecament del cadàver, que va ser traslladat al tanatori.

D'altra banda, els equips d'emergències van localitzar ahir restes del bungalou on estaven dos dels desapareguts per la llevantada a Vilaverd (Conca de Barberà). El Francolí es va emportar l'estructura dimarts a la nit. Es van trobar trossos sota el pont entre Vilaverd i la Riba, a la carretera vella. Els desapareguts són una mare de 60 anys i el seu fill de 43. Tretze dotacions van reprendre cap a les 8 del matí la recerca d'aquestes dues persones i dels altres tres desapareguts a la zona de l'Espluga de Francolí.

La recerca de les persones desaparegudes es va centrar al barranc de Sant Joan, on dues persones de 72 i 73 anys d'edat -un veí de Prades (Baix Camp) i un altre de l'Espluga de Francolí- circulaven en un turisme que va ser trobat ahir al matí bolcat al riu, sense ningú a dins, i un camioner belga, el vehicle del qual també va ser localitzat en aquesta zona. Entre els equips que hi treballaven ahir hi ha especialistes de muntanya, subaquàtics i un helicòpter dels Bombers, així com Mossos d'Esquadra, Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil.

Estat d'emergència

Les destrosses causades pel temporal van tenir també una resposta institucional, i el Govern i l'Ajuntament de Barcelona, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa Ada Colau al front van guardar un minut de silenci a la plaça Sant Jaume, com també ho va fer el Parlament, el president del qual, Roger Torrent, va visitar ahir la zona. Així mateix, l'executiu català va decretar ahir un dia de dol, al mateix temps que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va decretar «l'estat d'emergència».