El 16% dels detinguts durant les protestes contra la sentència a Catalunya i els aldarulls que s'han viscut en algunes ciutats són menors, segons dades que va oferir el Ministeri de l'Interior.

En total, i des de dilluns passat, s'han detingut 194 persones, de les quals 154 per part dels Mossos, 32 per part de la Policia Nacional i 8 per la Guàrdia Urbana. Dels detinguts, un 13% són estrangers. A més, des que es va conèixer el resultat de la sentència i van començar les protestes, han quedat ferits 288 agents: 153 Mossos, 134 Policia Nacional i 1 guàrdia civil. Segons les dades de Salut, hi ha 579 ferits de tot tipus, 14 d'ells hospitalitzats, entre ells un policia nacional.

Així mateix, el Ministeri de l'Interior va assegurar que durant els aldarulls s'han danyat 267 vehicles policials: 221 de la Policia Nacional, 43 dels Mossos i 3 de la Guàrdia Civil.

Dos dels ferits en els disturbis que van tenir lloc després de les protestes per la sentència del procés que estaven hospitalitzats van ser donats d'alta ahir a la tarda a l'hospital del Mar i l'hospital del Sagrat Cor, de manera que queden vuit hospitalitzats, dels quals un segueix molt greu i cinc greus.

Agressor reincident

Paral·lelament, l'home detingut dilluns per presumptament llançar pirotècnia a un helicòpter de Mossos d'Esquadra té antecedents per l'agressió a un manifestant de la plataforma policial Jusapol durant una mobilització d'aquesta associació a Barcelona el setembre de 2018, segons que van informara fonts coneixedores del cas.