Els Mossos d'Esquadra van detenir per temptativa d'homicidi un manifestant acusat de llançar dimecres passat material pirotècnic contra un helicòpter de la policia catalana en les protestes per la condemna als líders del procés. Segons van informar fonts pròximes al cas, el detingut va ser identificat a partir d'imatges obtingudes per la policia com l'autor del llançament de pirotècnica a un helicòpter dels Mossos dimecres i és a comissaria a l'espera de passar a disposició judicial, acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi.

L'helicòpter atacat sobrevolava el barri barceloní de l'Eixample dimecres passat, durant una protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDRs) per denunciar l'actuació de la policia catalana en els incidents de les mobilitzacions.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van detenir també ahir un altre activista pels incidents ocorreguts dilluns passat a l'aeroport del Prat, en les protestes per la condemna als líders del procés. Aquest segon detingut està acusat d'un delicte de desordres públics, per la seva presumpta relació amb els disturbis provocats per grups de manifestants a l'aeroport de Barcelona, on milers de persones van bloquejar dilluns els accessos en una protesta que va derivar en enfrontaments amb la policia. Segons van informar fonts policials, amb aquests dos arrestos s'eleva a 201 la xifra total de detinguts als últims dies per la seva presumpta relació amb els disturbis provocats en les mobilitzacions contra la sentència del Suprem a tot Catalunya.

Trenta empresonats

Els dos ultres detinguts per apallissar un manifestant independentista van ingressar a la presó per ordre del jutge de guàrdia, cosa que eleva a 30 el total d'empresonats pels disturbis de l'última setmana arran de la condemna als líders del procés.

Segons van informar fonts judicials, els ultres, Marc R., de 20 anys i veí de Premià de Mar, i Francesc Xavier V., de Badalona, de 24, van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra divendres passat, un dia després de l'agressió al manifestant independentista. Tots dos detinguts estan acusats d'haver participat en la pallissa a un manifestant independentista que va ser acorralat per una desena d'ultres.