El conseller d'Interior, Miquel Buch, va negar cap «connivència» dels Mossos d'Esquadra amb «persones violentes» després de la polèmica oberta pel dispositiu policial en la manifestació de l'ultradreta, dijous, a Barcelona. El conseller va defensar que es van activar «tots» els agents disponibles i va recordar que n'hi ha de ferits en aldarulls de dies anteriors. A més, va dir que ja hi ha persones identificades per l'agressió a un antifeixista i que la investigació es farà amb «celeritat». Segons Buch, en la tercera nit de conflictes van baixar els fets delictius, però «va augmentar la violència».

En roda de premsa, el conseller va explicar el dispositiu dels mossos, amb dues concentracions previstes. Una dels CDR als Jardinets de Gràcia, sense «incidents rellevants» i on els Mossos van «vetllar per la seguretat dels manifestants i garantir el dret de concentració». I una altra a la plaça d'Artós, on van coincidir dues convocatòries de signe ideològic contrari, ultradreta i una antifeixista.

Els Mossos van «continuar separant els dos grups durant tot el recorregut», fins que la policia va decidir que el d'ultradreta no es podia acostar més als jardinets i van fer-los desviar. «Això va provocar el trencament de la línia policial, l'ús de les defenses i de projectils de foam», va explicar Buch; va afegir que una nova actuació policial a la cruïlla entre Aragó i Balmes va permetre dissoldre el grup d'ultradreta.