Els disturbis de dimarts i dimecres a la nit a la ciutat de Barcelona van deixar un balanç de 400 contenidors cremats, valorats en més de 500.000 euros, segons van informar fonts municipals, que encara estan avaluant els danys causats pels aldarulls a la capital catalana. Els bombers van haver de fer 160 serveis d'emergència per apagar focs causats pels esvalotadors després d'una manifestació convocada pels CDRs, en la qual 57 persones van necessitar assistència mèdica.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es va reunir ahir al matí en el Centre de Coordinació (Cecor) de Barcelona amb els responsables dels serveis municipals i d'emergència de la ciutat per valorar la situació i els desperfectes. Collboni va afirmar que «els enrenous estan perjudicant greument el patrimoni públic, la convivència i la tranquil·litat dels veïns i veïnes de Barcelona» i va recordar que «la violència mai no serveix a cap causa política». «Hem d'insistir en la crida a la calma i la serenitat», va afegir el primer tinent d'alcalde.

L'Ajuntament de Tarragona va valorar en uns 150.000 euros el cost dels desperfectes que s'han produït en els aldarulls dels últims dies arran de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. Segons els càlculs municipals, s'han cremat o quedat danyats un total de 80 contenidors: dimarts, van ser quinze els calcinats i 28 més van quedar malmesos; mentre que dimecres se'n van cremar 32 i cinc van patir algun tipus de dany.

Ahir, el servei de neteja va treballar des de les sis de la matinada i la tasca es va centrar en la neteja dels carrers i la recol·locació dels contenidors. Amb tot, l'Ajuntament de Tarragona va assenyalar que el principal problema era que no quedaven suficients contenidors en estoc per la demanda d'altres ciutats que han patit incidents similars, fet que podria retardar la seva reposició. El consistori, però, va anunciar que treballa per tenir-ne de nous els pròxims dies i la conselleria de Neteja ha recomanat a la ciutadania que, en cas de no tenir a prop contenidors de recollida selectiva, es desplacin a la zona més propera.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va quantificar en uns 80.000 euros els danys en contenidors que van resultar cremats després de les dues darreres nits «d'aldarulls greus» a la ciutat, al marge d'altres danys que han sofert mobiliari urbà i comerços, on es van produir «escenes de pillatge». Pueyo va tornar a condemnar els «fets violents» perquè «no tenen cap justificació». Així mateix, va apel·lar a la societat lleidatana a «continuar expressant lliurement les seves opinions polítiques pacíficament», però va fer una crida perquè «aïllin» i es «distanciïn» de la «minoria violenta».

Finalment, l'Ajuntament de Manresa va valorar en 15.036 euros el cost dels desperfectes produïts pels aldarulls de dimecres a la nit en el marc d'una cassolada de protesta per la sentència de l'1-O. Segons els càlculs municipals, es van cremar un total de 16 contenidors. Els fets van tenir lloc després que s'acabés la concentració, quan segons alguns testimonis, es van produir càrregues policials de la Brimo contra els manifestants per intentar dispersar-los.