Un manifestant independentista ha rebut aquesta nit una pallissa per part d'un grup d'extrema dreta a la confluència del carrers Balmes i Rosselló i ha requerit assistència mèdica.

L'agredit ha estat socorregut en un primer moment per uns joves que passaven per la zona i que han aconseguit apartar els agressors, que formen part del grup d'extrema dreta que s'han concentrat a última hora de la tarda a la plaça Artós i que després han començat a recórrer el Eixemple a la recerca d'independentistes.

Almenys una desena d'ultradretans han colpejat amb pals i han propinat cops de puny i puntades de peu al jove independentistes, en una escena de gran violència que ha estat gravada des d'un balcó en un vídeo que circula ja per les xarxes socials.

D'altra banda, manifestants independentistes radicals han calat foc a una barricada a Rambla Catalunya amb el carrer Provença a Barcelona, ??en la quarta jornada de protestes contra la sentència del Procés.

La foguera, alimentada amb dos contenidors i materials diversos, és d'importants dimensions, mentre que s'ha construït una altra barricada a Rosselló amb Balmes, segons ha pogut constatar EFE.

Els disturbis s'han iniciat després que els CDR hagin donat per acabada, a través de les xarxes socials, la concentració lúdica que ha tingut lloc a Els Jardinets de De Casa, i que s'hagi produït una topada violent entre grups d'extrema dreta i d'independentistes radicals.

Diverses furgonetes antiavalots dels Mossos d'Esquadra estan circulant per la zona per intentar evitar enfrontaments entre ultradretans i independentistes al barri de l'Eixample de la capital catalana, que torna a ser aquesta nit l'escenari dels incidents.