18 de octubre de 2019
18.10.2019
VAGA GENERAL 18-O

Els sindicats convocants veuen un seguiment de la vaga general «superior al del 3-O»

La Intersindical-CSC i la IAC consideren que la jornada és un «èxit»: «Ho hem tornat a fer i ho tornarem a fer tants cops com faci falta»

18.10.2019 | 14:01
La Rambla de Figueres plena a vessar.

Els sindicats convocants han assegurat que el seguiment de la vaga general d'aquest divendres és superior al de l'aturada del 3 d'octubre de 2017, que es va considerar la més massiva des de la transició a Catalunya. La Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han argumentat que el consum elèctric se situa en un 10,1% menys que en un divendres laborable normal i que la jornada ha tingut una "gran afectació" a l'administració pública, a ensenyament, a salut i al comerç.

El portaveu de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, ha volgut reivindicar l'"èxit" que suposa el descens d'un 40% de l'activitat a Mercabarna. Al seu torn, el portaveu de la IAC, Marc Casanovas, ha assegurat que la vaga respon a un "estat d'excepció permanent contra la classe obrera". "Ho hem tornat a fer i ho tornarem a fer tants cops com faci falta", ha dit, citant les paraules que va dir Jordi Cuixart davant del Tribunal Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook