Grups d'ultradreta van protagonitzar escenes de tensió ahir al vespre a Barcelona quan van enfrontar-se amb la policia i amb grups radicals de signe contrari. Aquests manifestants, uns 200 aproximadament, van dirigir-se fins a la concentració que els CDRs havien convocat als Jardinets de Gràcia amb la intenció de «caçar» independentistes. Les protestes van acabar amb l'enfrontament de grups entre radicals de signe contrari, que van tornar a aixecar barricades i cremar contenidors en la quarta nit de protestes, tot i que aquesta vegada en menor nombre i amb l'oposició de diversos ciutadans que van instar-los a abandonar els enfrontaments amb la policia.

Prèviament els Mossos d'Esquadra havien carregat a la plaça Artós, lloc on s'havien concentrat els feixistes. Les dues manifestacions es van trobar a les 19 hores a la plaça de Sarrià, on agents de la policia catalana van disparar salves i van carregar amb les porres contra un grup de manifestants d'extrema dreta. Un cartell publicat a les xarxes socials havia cridat a concentrar-se a les 20 hores a la plaça amb banderes espanyoles, però cap organització havia compartit la convocatòria públicament.

Arran va respondre a la crida amb una convocatòria a les 19 hores a la mateixa plaça, i diversos CDRs a més de grups identificats com antifeixistes van instar a assistir-hi. Al començament, cap a les 18.30 hores, centenars de persones es van concentrar a la plaça en dos grups diferenciats, un amb banderes espanyoles que no va corejar consignes i un altre que va cridar «José Antonio Primo de Rivera», «On són els CDRs», «Puigdemont a presó», «Viva Franco», bengales i material pirotècnic.

Brutal pallissa a un jove

Posteriorment, van arrancar a córrer en direcció a la Diagonal per anar «de caçera», increpant diversos conductors. Després, ambdós grups es van enfrontar a l'altura de rambla de Catalunya, on van viure's escenes de persecucions, mobiliari urbà cremat i almenys un jove apallissat per un grup d'ultradreta.

Abans, milers de persones s'havien concentrat ahir des de les set de la tarda a Jardinets de Gràcia de Barcelona, al capdamunt del Passeig de Gràcia, en una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. La concentració va tenir en tot moment un caire lúdic i festiu, així com pacífic, i s'hi van veure centenars de pilotes de futbol o d'altres esports que els concentrats es passaven dels uns als altres responent a la convocatòria expressa que havia fet el CDR Barcelonès. Molts dels assistents, també en resposta a aquesta crida, van vestits amb xandall, d'acord amb una convocatòria que demanava celebrar en aquest punt una «Olimpíada republicana».

Cap a les 10 del vespre els CDRs van desconvocar la manifestació, que a aquella hora ja aplegava 13.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana. «L'olimpíada s'acaba esportistes, que demà toca aixecar-se aviat», resa un tuit del CDR del Barcelonès, un dels convocants de la concentració, que va prendre la forma d'una jornada lúdica i reivindicativa.