L'Audiència Nacional investiga el Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme, segons han confirmat a l'ACN fonts jurídiques. El titular del jutjat central número 6 de l'AN, Manuel García Castellón, ha ordenat a la Guàrdia Civil el tancament de les pàgines web de l'organització, tot i que se n'han creat d'alternatives per saltar-se el bloqueig. El magistrat que investiga el Tsunami Democràtic és el mateix que instrueix la causa contra els CDR empresonats i tenen una "qualificació similar", segons les mateixes fonts. García Castellón investiga els set CDR en presó provisional per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls i veu indicis que formaven part d'una organització, ERT (Equip de Resposta Tàctica), que té una "estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, inclosa la violenta".

El mateix jutge ha emès una ordre a la Guàrdia Civil perquè tanqui les webs de Tsunami Democràtic, el cos policial ha identificat les pàgines i ha donat l'ordre perquè els servidors que estan donant suport a aquests webs deixin de fer-ho, segons fonts de l'institut armat. Tanmateix, la pàgina web de l'organització segueix funcionant amb un nou domini.

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ja va avançar fa uns dies que l'Estat espanyol investigava el Tsunami Democràtic i va assegurar que acabarien descobrint "qui hi ha darrere" l'organització que ha promogut mobilitzacions com la de dilluns a l'aeroport del Prat.