La Fiscalia demana presó per a almenys quatre dels sis detinguts pels aldarulls que es van produir dimarts a la nit a Barcelona, segons va informar el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, que ahir no tenia informació sobre els altres dos.

La mateixa entitat va explicar que el Govern també està personat a la causa. En el seu cas, segons fonts de l'executiu, en demanen la llibertat amb una fiança de 2.000 euros. Les mateixes fonts van emmarcar aquesta petició en una acció protocol·lària que s'ha de dur a terme sempre que hi ha agents dels Mossos d'Esquadra ferits en una actuació policial. Alerta Solidària, de la seva banda, va demanar que els detinguts quedin en llibertat.

Els arrestats van passar a disposició judicial ahir. Sobre els quatre dels quals Alerta Solidària té informació, s'espera la decisió del jutge. Se'ls atribueixen els delictes de desordre i atemptat a agents de l'autoritat a alguns, i altres hi sumen el de lesions.

D'altra banda, els CDRs van cridar a mantenir la mobilització permanent i exigir al Govern i als partits compromesos amb l'autodeterminació que desobeeixin la sentència, trenquin amb l'Estat i facin front comú per avançar cap a la república. Al seu parer, ara és l'hora de la desobediència civil, però també de la institucional. També van demanar que la violència no sigui una excusa per deixar de sortir al carrer i van assegurar que l'única que s'ha vist les darreres hores és l'exercida per la policia. Van demanar la dimissió del conseller d'Interior i que Policia Nacional i Guàrdia Civil marxin de Catalunya.

«No caiguem en la trampa d'aquells que ens volen desmobilitzar amb el fals argument de la violència», van dir. Els comitès van advertir que ha començat un «camí de no retorn», amb una «vergonyosa» sentència que «va encendre l'espurna» i una «violència policial que ha portat la flama».