El Ministeri de l'Interior desplaçarà 200 nous efectius de la Policia Nacional a Catalunya aquest cap de setmana per «garantir la seguretat», segons van informar fonts ministerials. Aquests agents se sumaran als que ja hi ha desplaçats al territori i -segons fonts policials- es concretaran en antidisturbis i policia judicial, encarregada de fer els atestats de les detencions.

El trasllat de nous efectius estava previst en el pla operatiu inicial dissenyat per «garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans» els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1 d'octubre.

Les mateixes fonts d'Interior van concretar que els nous agents tenen com a objectiu «facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats a Catalunya» i «aconseguir una major seguretat en la gestió de les mobilitzacions» en «coordinació amb els Mossos d'Esquadra».

Des de la Policia Nacional van explicar que els agents d'aquest cos estan fent jornades «molt llargues» i en «condicions dolentes». També van afirmar que Interior preveu més disturbis per a aquest divendres, dissabte i diumenge, coincidint amb la vaga general i el cap de setmana.

Reforç de divendres a diumenge

D'altra banda i en relació amb els Mossos d'Esquadra, el seu comissari en cap ha activat tots els dispositius del cos policial per al dia de la vaga general, el 18 d'octubre, per dissabte i diumenge. La mesura -sobre la qual informava ahir la Cadena Ser- s'ajusta a una resolució emesa el 27 de setembre que canviava la distribució de la jornada diària de treball de la policia autonòmica, dintre del Pla Operatiu Minerva.

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha ordenat que tots els efectius d'aquest cos policial hauran d'estar disponibles des de divendres i durant tot el cap de setmana «per garantir la capacitat de resposta», en previsió dels «esdeveniments que es poden produir en l'espai públic» durant els propers dies «i que aquests puguin afectar a l'ordre públic i el normal funcionament del país».