Desenes de conductors han quedat atrapat a l'A-2 a Girona per la 'Marxa per la Llibertat', que a primera hora del matí ha sortit de la plaça U d'Octubre i que s'aturarà a dinar aquest migdia a Sils. Els conductors viuen entre la indignació i la estupefacció la situació perquè confiaven en aquesta via tenint en compte que la marxa es desplaça en sentit sud per l'AP-7 però molts s'han trobat que a l'alçada de l'aeroport l'han tallat i els han emplaçat a agafat l'autopista.

Entre ells, hi ha turistes i treballadors, alguns que estaven informat de la marxa i d'altres que els ha agafat per sorpresa. Els vehicles han estat aturats en aquest punt durant gairebé una hora i ara es comença a reprendre la circulació.

Els conductors han estat més d'una hora aturats a l'A-2 des de la sortida per anar a l'aeroport de Vilobí d'Onyar. La majoria confiava poder circular sense problemes aquest matí perquè la 'Marxa per la Llibertat' transcorria per l'AP-7. «El navegador em deia que l'autopista estava tallada però no aquí», lamentava en Juan, que és conductor i viatjava direcció a Fraga. Un altre afectat explicava que ja sabia que podia haver-hi problemes a les carreteres i s'ho agafaven amb resignació. «Era provar sort i ens hem quedat parats aquí», ha assenyalat en Manel, que treballa en una empresa de reparacions i es dirigia a Malgrat de Mar (Maresme).

D'altres, confiaven que la marxa havia finalitzat i que podrien tornar a casa sense problemes per l'A-2. «Què hi farem, ara només podem esperar», lamentava amb resignació en Josep, veí d'Hostalric, que venia de la Jonquera.

Entre els conductors atrapats, hi havia estrangers que no sabien per què havien quedat aturats i mostraven estupefacció. Alguns, fins i tot, han optat per baixar del bus on anaven per anar a peu amb les maletes fins a l'aeroport. És el cas d'un grup d'Holandesos a qui la mateixa guia els ha aconsellat baixar caminant i fer el recorregut que els faltava per no perdre el vol.

I entre cotxes i camions, també hi havia motoristes i algun ciclista com en Jacint, que ha explicat que aquest matí s'ha aixecat molt d'hora per fer el tram de la 'Marxa per la Llibertat' des de Girona. Ha deixat el cotxe allà i, quan la protesta ha sortit de l'autopista, ha continuat amb la bicicleta en direcció a Girona perquè a la tarda ha d'anar a treballar. «Em sap greu haver d'abandonar el que estem fent, que és històric per al país, però no puc continuar», ha afirmat.

La circulació s'ha restablert a partir d'un quart de dues de la tarda i amb la previsió de noves afectacions quan els participants de la Marxa reprenguin el recorregut.