Va al·ludir a declaracions prèvies realitzades pel president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, «en reiterades ocasions», en el sentit que «si la Generalitat, que és la que té la clau, desitja obrir o obre la porta de l'excepcionalitat, òbviament s'aplicaran tots els instruments de l'Estat de dret amb fermesa democràtica, amb proporcionalitat i a més amb unitat, perquè buscaríem la unitat».

Després d'assegurar que «òbviament volem que això no passi», es va mostrar convençuda que el PSOE intentarà «la unitat» amb altres forces. «Que qui senti una emoció pugui expressar-la de manera lliure, democràtica, permetent que aquells que no la senten també puguin expressar la seva, de forma civilitzada», va afirmar Celaá, que va recordar que la Mesa del Parlament ja «està avisada pel ple del Tribunal Constitucional perquè de cap de les maneres hi hagi cap il·legalitat en la presa de decisions».

Per part seva, el líder de Més País, Íñigo Errejón, va augurar que les condemnes als líders independentistes jutjats pel Tribunal Suprem «allunyaran la solució» política al conflicte català. Errejón no va voler valorar el contingut de les «filtracions» sobre la sentència, que va considerar «greus».

Sí va advertir, no obstant això, que les condemnes «ens allunyaran de la solució» i generaran una «comprensible» resposta ciutadana. «Que ningú cregui que de la humiliació, el càstig i l'acarnissament sortirà cap solució», va alertar Errejón, que va assenyalar que la tasca dels polítics serà ara buscar un «escenari d'acord».