14 de octubre de 2019
14.10.2019

Unió de Pagesos expressa el desacord amb la sentència i fa una crida a la mobilització

Ha emès un comunicat oficial a través dels seus respectius canals

14.10.2019 | 17:41

Unió de Pagesos, conjuntament amb els sindicats, organitzacions empresarials i més de 115 entitats de la societat civil, ha participat en la lectura d'un manifest aquest migdia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant la sentència del procés, en la qual s'ha fet una crida a la llibertat com a espai de consens. El manifest deia:
 
Avui, 14 d'octubre, hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a 

Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa
Les entitats socials representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

Tanmateix, manifestaven que:

PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d'un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s'hauria d'haver arribat.

SEGON: Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la que s'enfronten totes les persones condemnades.
Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d'expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat.
Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l'autogovern de la Generalitat.

TERCER: Treballarem per la llibertat dels condemnats des d'amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d'un conflicte polític.
Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

Altres entitats com ara el Consell de l'Advocacia Catalana també han fet públic altres comunicats relacionats amb la sentència. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook