Més d'una trentena de periodistes parlamentaris van protagonitzar una asseguda als passadissos del Parlament abans que comencés el ple d'ahir, en protesta per les agressions que pateixen alguns professionals de la informació quan cobreixen manifestacions a Catalunya.

Entre els participants en aquesta acció simbòlica, promoguda per l'associació de periodistes parlamentaris Col·lectiu Ciutadella, figuraven professionals de tots els mitjans que treballen a Catalunya. La asseguda arriba a les portes de la sentència del procés, després de la qual és previsible un nou cicle de mobilitzacions, després que en la manifestació independentista del passat 1 d'octubre a Barcelona un grup de manifestants increpessin, intimidessin i llancessin objectes a la reportera de Telecinco Laila Jiménez.

En aquest sentit, el portaveu del Col·lectiu Ciutadella, Rafa Garrido, va explicar que han demanat als parlamentaris «compromís en la contundència en la condemna dels actes que hi ha hagut i si n'hi ha de nous», independentment del signe de la manifestació i del mitjà en el qual treballi la persona agredida.